Vilniaus šv. Kristoforo progimnazija vasario 25 d. savo aštuntokams organizavo karjeros ugdymo dieną „Renkuosi ateitį“. Jie, vieni arba su savo tėveliais, dalyvavo trijų Vilniaus gimnazijų pristatymuose.

 

Virtualioje karjeros ugdymo dienoje svečiavosi Vilniaus šv. Kristoforo gimnazijos atstovai. Direktorės pavaduotoja ugdymui Aušra kartu su mokytojais Vytautu ir Laurynu bei gausiu buvusių ir esamų mokinių būriu papasakojo apie, regis, neribotas galimybes mokinių saviraiškai, mokyklos vertybes, bendruomenę. Ypatingai įdomu buvo klausytis gimnazijos alumnų, kurie šiltai pasakojo apie savo dienas mokykloje ir ypatingą santykį su mokytojais.

Vilniaus Vytauto Didžiojo gimnazijos direktorius Rytis pristatymą pradėjo nuo filmuko apie gimnaziją. Aštuntokus sužavėjo ne tik išskirtinės gimnazijos erdvės, bet ir siūloma profilių gausa. Atrodytų, kad čia save atrasti gali tiek humanitarinių, tiek socialinių, tiek tiksliųjų ar gamtos mokslų mylėtojai. Įkvepiančios mokinių istorijos be žado paliko ne vieną aštuntoką. Liko ne vienas susimąstęs, nuo ko gi pradėti tą projektinį darbą, kuris yra tarsi bilietas į išsvajotąją Vytauto Didžiojo gimnaziją?…

Dieną užbaigėme su Vilniaus licėjumi. Direktorius Saulius buvo konkretus: aiškiai išdėstė visas taisykles, atsakė į visus klausimus, skatino aštuntokus mokytis užsienio kalbų, nes jos atveria daug galimybių. Po direktoriaus estafetę perėmė Vilniaus licėjaus mokinių prezidentas Faustas. Jis nuotaikingai pasakojo apie licėjaus tradicijas, mitus ir realybę, dalijosi savo istorija šioje mokykloje ir ramino aštuntokus, kad čia dabartiniai pirmūnai gaus pirmuosius prastus pažymius. Taip pat Faustas skatino pasitikėti mokytojais ir leisti dirbti jiems savo darbą. Koks protingas vaikis!

Štai tokia turininga vasario 25-oji. Lieka palinkėti aštuntokams gerų sprendimų ir sėkmės!

Leave a Comment